Hasanbey Köyü'nde ilginç koleksiyon

Hasanbey Köyü

İbrahim Bağcı, elindeki 100 yılı aşkın eski eşyaları müzede toplamak istiyor



İbrahim Bağcı, elindeki 100 yılı aşkın eski eşyaları müzede toplamak istiyor.


Gönen ilçesine bağlı Hasanbey Köyü'nde yaşayan İbrahim Bağcı, çoğunluğu 100 yılı aşkın bulunan eski tarım araçları, ev eşyaları, kaşık-çatal-bıçak takımları vs. gibi araç-gereçleri, bir müzede sergilemek istiyor.

64 yaşındaki Bağcı, köydeki evinin bahçesinde koruma altında bulundurduğu araç-gereçler hakkında bilgi verirken, şunları söyledi:

Köyümüz, 1884 yılında, Bulgaristan'dan gelen atalarımız tarafından kurulmuş. Onların, Bulgaristan'dan getirdiği sofra sinileri, baltalar, makasların yanı sıra Almanya'dan getirttiğim, çeşitli tarihi ev, araç ve gereçler de elimde bulunuyor 20 yıldan beri biriktirdiğim bu koleksiyonumdaki parçalar arasında keşkeklik buğday döveye yarayan taş, bulgur öğütme taşı, mısır ufalama aracı, Avusturya yapımı biçer-döver, peynir fıçısı, yayık, bakraç, döven, at koşumları, hatta sünnet olduğum karyola bile var.”

Köyde kurulacak bir müzeye, tüm bu eski, tarihi araç-gereçleri bağışlamaya hazır olduğunun altını çizen Bağcı, şöyle konuştu:

Bu araç-gereç ve eski eşyaların birçoğunu kendi olanaklarımla elde ettim. Hatta bazılarını, parayla satın aldım. Bazılarını ise ailem, yakınlarım ve dostlarım bana armağan etti. Bu tarihi araç-gereçleri satarak, hiçbir zaman paraya dönüştürmeyi düşünmedi. Başta köyüm olmak bu koleksiyonumu, bir müzeye bağışlayacağım.”







Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı